четвртак, 9. децембар 2010.

Nacionalni kalendar OSS za 2011.godinu i novine u takmičenju

   Upravni odbor Orijentiring saveza Srbije je na sastanku u nedelju 06. decembra 2010. godine održanom u Paraćinu, usvojio Nacionalni kajendar orijentiring takmičenja u Srbiji za 2011. godinu.
U 2011.godini prihvaćene su prijave za tri trke za svetsku rang listu (WRE), šest državnih prvenstava u sprintu, kratkim, noćnom skor sprintu, srednjim i dugim stazama, i ukupno 15 trka za Prvenstvo Srbije u kombinaciji.
Kao i ove godine i u idućoj se boduje osam najboljih rezultata svakog takmičara na prvenstvima u kombinaciji.

Što se novina tiče, od iduće sezone je predviđeno uvođenje kategorije M/Ž21BR. Ova kategorija postoji u većini zemalja i ona predviđa tehnički zahtevnu stazu sa fiksnom dužinom od 4-6km bez obzira na dužinu ostalih staza. Novina na državnom prvenstvu u sprintu je ta da će za seniorsku mušku i žensku kategoriju takmičenje biti organizovano u dve faze. Prva je kvalifikaciona faza gde svi seniori trče u istoj kategoriji, takođe i seniorke. U drugoj fazi u A finalu učestvuju 10 prvoplasiranih iz kvalifikacija, a ostali učestvuju u B finalu. Sve ovo trebalo bi da ˝produži˝ trajanje sprint prvenstva a ujedno i da omogući takmičarima iz ostalih kategorija da mogu da prate A finale i navijaju za favorite.
Od 1. do 30. januara, kad je rok za prijavu, takmičarima će biti na raspolaganju da se odluče između sledećih kategorija M/Ž 12, 14, 16, 18, 20, 21(E,A,B,BR), 35, 40, 45, 50, 55, 60. Po završetku registracije izvršiće se spajanje kategorija u kojima ne postoji dovoljan broj takmičara.

Нема коментара: