среда, 20. октобар 2010.

43. Jesenja Jugoistočna turneja Per-Olof Bengtsson EX-YU i još osam zemalja

WWOP, World Wide Orienteering Promotion, je grupa koja u skladu sa njenim imenom promoviše razvoj orijentiringa u sport svetske klase.
Glavni organizator turneje je gospodin Per-Olof Bengtsson (rođen 1933.) koji je obišao sve kontinente i pomagao razvoj orijentiring sporta u celom svetu. U 95 zemalja je bio učesnik ili organizator orijentiring takmičenja i zato sa pravom nosi titulu ambasadora orijentiring sporta. Na našim prostorima prvu posetu napravio je sada daleke 1977. godine, kada je takmišenje bilo u Novom Sadu. Od tada pa do danas, više puta je posećivao Srbiju tokom svojih turneja.
Ove godine u terminu od 31. oktobra do 16. novembra proći će kroz 14 zemalja, a trke će biti održane u svim republikama bivse SFRJ pošto je to glavni cilj turneje. Za Srbiju je predviđena trka na Fruskoj Gori u ponedeljak 8. novembra sa početkom u 15h u organizaciji OK Novi Sad. Na turneji učestvuje preko 100 takmičara uglavnom iz skandinavskih zemalja.
Očekuje se učešće i domaćih takmičara jer je to još jedna prilika da se na domaćem terenu oprobaju u međunarodnoj konkurenciji.
Istoga dana, učesnici turneje nastupiće i na gradskoj trci u Banja Luci čiji start je predviđen za 8.00 sati ujutro, nakon trke će se ekspedicija uputiti ka Fruskoj Gori, a uveče će prenoćiti u Beogradu u hotelu Slavija. Nakon Srbije nastavljaju put dalje ka Makedoniji i Skoplju.

Нема коментара: