петак, 5. новембар 2010.

Kamp za mlade i perspektivne orijentirce Paraćin 2010 - Dan 1-Trening 1

Linija juniori
   U Paraćinu se od 4.-7. novembra održava Kamp za mlade i perspektivne orijentirce, u organizaciji Orijentiring saveza Srbije i kluba domaćina Orijentiring kluba Paraćin, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije.
      Poslednji kamp u ovoj godini, za glavni cilj ima edukaciju mladih orijentiraca o tehnikama treninga kao uvod u predstojeći pripremni period za narednu takmičarsku sezonu. 



Linija kadeti
     Na kampu je prvog dana bilo prisutno ukupno 20 juniora i kadeta, koji   su zajedno da trenerima održali prvi trening na karti Bošnjane. Za razliku od perioda s kraja oktobra gde je temperatura bila ispod deset stepeni, danas je temperatura bila oko dvadesetog podeoka, a iste uslove za trening očekujemo i do kraja održavanja kampa.
     Svi učesnici kampa su smešteni u Hotelu Petrus u Paraćinu.  



     
Filip Stevanović
     Svaki radni dan na kampu se sastoji od dva tehnička treninga na terenu sa kartom, tehničkog teoretskog dela, i dela za analizu svakog dana na kampu i dogovora za idući dan. Svaki od treninga na kampu ima tematski drugačiji pristup tehnikama treninga.
      Tema prvog tehničkog treninga prvog dana je bila linijska orijentacija. Sve karte sa svih treninga će biti blagovremeno postavljane nakon svakog radnog dana, na blogu a fotografije sa kampa možete pronaći na facebook profilu Orijentiring Srbija. 


Sava Lazić
     U zavisnosti od kategorije u kojoj se takmiče, učesnici su bili podeljeni u dve grupe, juniorsku i kadetsku (prva i druga karta). Pored izgleda staza, dati su i Quick Route (GPS) prikazi nekih od takmičara i načina kako su oni pratili liniju na karti. U drugom delu treninga organizovan je One man relay sa izmenom četiri ili šest karata na cilju svake od deonica, a u zavisnosti od kategorije. Karte sa ovog treninga očekujte sutra. 



Milica Ilić
     Sve karte za treninge su štampane za svaki trening posebno, u različitim razmerama kako bi polaznici kampa mogli da se prilagode na promene razmera na karti, a i treninzi imaju mali razmak jedan od drugog na različitim terenima, tako da se tako prilagođavaju i na brzu promenu tipa terena. Od učesnika kampa se ne zahteva veći fizički napor tokom treninga, već je akcenat stavljen na tehničke detalje, i imaju dovoljno vremena za oporavak između dva treninga.



Milica Milošević
U popodnevnom delu radi se nakon kraćeg odmora, pre i posle večere. U prvom delu analizira se rad u prepodnevnom delu, opisuje svrha treninga, i prikazuju primeri šta se postiže ovakvim načinom treniranja. Danas je jedan deo bio posvećen i sezoni iza nas i dobrim i lošim nastupima učesnika kampa. U delu nakon večere bio je dogovor za naredni dan.

Нема коментара: