петак, 26. новембар 2010.

Osnovana Mediteranska Konfederacija u orijentiringu

Đorđe Zagorac, predsednik OSS
potpisuje sporazum

   U Veneciji, Italija, 12. i 13. novembra 2010. održan je osnivački kongres Mediteranske Konfederacije u orijentiringu na kome je učestvovala i Srbija.

    Predsednik Orijentiring saveza Srbije Đorđe Zagorac potpisao je sporazum o partnerstvu zajedno sa drugim zemlja osnivačima. Prostor Mediterana obuhvata oko 30 zemalja, na tri kontinenta, tako da je jedan od ciljeva ove konfederacije upravo širenje orijentiring sporta među manje razvijenim zemljama u regionu, a posebno tamo gde orijentiring sporta uopšte nije ni bilo. Ovo je takođe i prilika da, u koliko razvijemo naš sport u regionu, vrlo brzo budemo prihvaćeni i uključeni u program Mediteranskih igara koje se održavaju svake četvrte godine. Iskreno očekujemo da se to desi možda već za igre 2017. godine, što bi bio veliki podsticaj za orijentiring sport.

Učesnici osnivačke Skupštine
    Na izbornoj Skupštini, za predsednika Konfederacije Mediterana u orijentiringu (COMOF) izabran je gospodin Serđo Grifone (Italija), za podpredsednike gospodin Viktor Garsija Berenguer (Španija) i gospođa Tatjana Kalenderoglu (Turska), dok je za generalnog sekretara izabran Zoran Milovanović (Srbija). Gospodin Đorđe Zagorac izabran je za člana Upravnog odbora COMOF-a.

    Naredni sastanak Upravnog odbora ove Konfederacije biće održan u Beogradu početkom marta 2011. što je još jedna od potvrda naše dobre pozicioniranosti u regionu.

Нема коментара: